Новорічне печиво - свято для дітей і дорослих
Новорічне печиво, фото яких представлені нижче, є не тільки прекрасними святковими ласощами, але ще і оригінальним новорічним презентом і незвичайними новорічними прикрасами.
До речі, традиція вішати на святкові хвойні дерева солодощі та іграшки бере витоки ще від того часу, коли правив Петро I. Але, як видно з історії, в той час подібні прикраси не прижилися. Друге дихання солодощам, як основним прикрасам для новорічної ялинки, отримали під час правління Миколи I (з легкої руки його законної дружини).
Після цього пройшло вже багато часу, протягом якого відношення до Нового року, до ялинки і до новорічної атрибутики в загальному кардинально змінювалося кілька разів. Але ось поступово старі, забуті традиції входять в сучасний будинок, і це не дивно, адже будь-яку новорічна прикраса досить символічна. Зокрема, солодощі або печиво, розвішані на ялинці, обіцяють господарям будинку солодке життя в Новому році.
Прості рецепти новорічного печива
Як приготувати новорічне печиво своїми руками, щоб самостійно створити собі привабливу долю в новому році. Існує безліч рецептів, що дозволяють приготувати печиво на Новий рік. Найбільш поширені з них - мигдальна і імбирна випічка.
Однак якщо Ви не дуже любите звичайні рецепти, або Ви не впевнені в своїх кулінарних здібностях, то приготуйте звичайне пісочне печиво, яке абсолютно нічим не поступиться звичній випічці на Новий рік.
Візьміть:
- борошно - 200-270 г,
- цукор - 150-220 г,
- яйце - 1-2 шт .,
- вершкове масло - 150-220 г,
- розпушувач для тіста - 1-1.5 ч.л .,
- щіпку солі.
приготування:
Так само Ви можете приготувати новорічне печиво, що має неповторний медовий смак. Для цього скористайтеся нашим рецептом печива на Новий рік.
Підготуйте:
- борошно - 620 г,
- сметану - 400 г (чим жирніше, тим краще),
- вершкове масло - 120 г,
- цукор - 170 г,
- мед - 2.5 ст.л (тільки густий).
Процес приготування:
Як розписати новорічне печиво
Не забувайте, що коли йдеться про рецепти печива на Новий рік, то автоматично обговорюється і їх прикраса. Адже новорічні солодощі без глазурі - як людина без одягу.
Найпростіший варіант - розпис печива за допомогою білого шоколаду, природньо, попередньо розтопленого і наноситься на солодощі за допомогою кондитерського мішечка. Інший варіант - приготування глазурі і створення з її допомогою справжніх кулінарних шедеврів.
Отже, візьміть:
- яйце (кількість залежить від кількості печива),
- лимон (знадобиться його сік з розрахунку на 1 яйце - 1 ч. ложка соку),
- цукрову пудру (1 яйце - 2 склянки пудри).
З'єднайте всі інгредієнти і ретельно розмішайте їх за допомогою міксера або блендера. Наповніть глазур'ю кулінарний шприц і приступайте до прикраси свого святкового печива. До речі, якщо додати до вищевказаних продуктів який-небудь харчовий барвник, то можна отримати глазур абсолютно будь-якого кольору. Це допоможе створити дійсно найяскравіші картинки на солодощах.
Так ось, як же приготувати печиво на Новий рік? Досить просто, якщо вкласти трохи грошей і душі в процес його приготування. Повірте, покупні подарунки - добре, але на ділі людині будь-якого віку більше радують святкові презенти, створені своїми руками.
Просто уявіть собі на хвилинку, як Ви приходите до кого-небудь в гості і приносите в якості новорічного подарунка цілий кошик смачного печива, розписаного химерним чином. І діти, і дорослі будуть з радістю пробувати Ваш презент на смак, що точно залишить в їх пам'яті незабутні враження.
Коментарі 1
харошые печенье но нет шоколадные и простые