Страви з курки на святковому новорічному столі не менш популярні, ніж м'ясні. За складом і вмістом білка куряче м'ясо не поступається свинині або яловичині, а також вимагає менше часу для готування. Як показує досвід господинь, новорічна курка - просте і дуже смачне частування, яке ніколи не підведе. Перед Новим роком потрібно обов'язково запастися кількома швидкими і оригінальними рецептами з куркою, щоб здивувати смачними шедеврами своїх домочадців і гостей.
Причому не обов'язково бути професійним кухарем, щоб приготувати святкову вечерю з курки. З цими нескладними рецептами впораються навіть новачки.
Імбирно-часникова курка, фарширована чорносливом і курагою
Основні інгредієнти:
Курка вагою до 1,5 кг.
Ріпчасту цибулю - 1 шт. (Велика)
По 10 шт. кураги і чорносливу без кісточок
половинка лимона
Сіль і перець за смаком
Часник - не менше 5 зубчиків
Корінь свіжого імбиру за смаком
Мандариновий сік - 40 мл.
Мелена кориця 1 чайна ложка
Оливкова олія 2 столова ложка
Запашний перець мелений 1 чайна ложка
Спочатку треба приготувати начинку. Якщо сухофрукти мають великий розмір, то їх треба розрізати на кілька частин, цибулю нарізати півкільцями, лимони - часточками. Всі помістити в невелику ємність, заправити перцем і сіллю.
Далі пора готувати маринад. Для цього потрібно змішати оливкове масло, натертий імбир і часник, а також мандариновий сік і спеції. Все ретельно перемішати і змастити маринадом тушку курки всередині і зовні. Наступний крок - черевце курочки нафарширувати начинкою з лимона, цибулі і сухофруктів. Краї черевця заколоти зубочистками. Потім відправити тушку в розігріту духовку. Випікати близько години при температурі 190-200 °C. Фарширована курка на Новий рік виходить з ароматною хрусткою скоринкою, а солодка начинка чудово відтіняє имбирно-часниковий смаком.
Курка, приготовлена в рукаві, разом з грибами і овочами
Що треба підготувати за рецептом:
Тушка курки - приблизно 1 кг.
Гриби білі (шампіньйони) - 300 г.
Картопля - 500 г.
Морква - 150 г.
Цибуля ріпчаста - 150 г.
Аджика - 100 г.
Сіль, спеції, часник за смаком
Курку нарізати на порції і замаринувати в аджиці з часником. Поставити ємність з куркою в холодильник на 3 години. Цибулю, моркву і картоплю нарізати зручними невеликими шматочками і часточками. Нарізані овочі рівномірно викласти на дно рукава. Все присипати сіллю і спеціями. Зверху розкласти шматочки замаринованої курки. Також посолити і додати спеції. Між шматками м'яса помістити нарізані на скибочки гриби. Рукав акуратно зав'язати з двох сторін, обережно зробити зубочисткою кілька отворів. Запікати в духовці до готовності. Залежно від потужності духовки процес займає від 50 хвилин до 1 години 20 хв. Страва з курки на Новий рік виходить ніжною, а овочі і гриби - м'які й ароматні.
Азербайджанський плов з куркою
Що приготувати з курки на Новий рік, щоб було оригінально і легко? Наприклад, смачний і ситний плов. Не обов'язково для його приготування купувати баранину або свинину. На Новий рік можна зробити азербайджанський плов з куркою.
Вам знадобиться:
Рис - 300 г.
Топлене масло - 150 г.
Цибуля ріпчаста - 3 великі шт.
Тушка курки - 1 кг.
Куркума, сіль, кріп, улюблені спеції
Попередньо замочити рис в підсоленій воді на 15-20 хв. Потім набряклий рис залити окропом, додати куркуму і відварити до напівготовності. Далі рис відкинути на друшляк. Вибрати ємність для майбутнього плову, на дно покласти масло, нарізану кільцями або півкільцями цибулю, шматки курки і кріп. На всі ці інгредієнти викладаємо рис. Ємність накриваємо кришкою і ставимо на плиту, бажано на розсікач вогню. Готувати новорічний плов слід на маленькому вогні до готовності.
Рецептів курки на Новий рік насправді безліч. Можна використовувати свої повсякденні рецепти, прикрасивши їх невеликими екзотичними добавками або ж придумати незвичайний соус, наприклад, з ананасами, гарбузом, мигдалем та інше.
Теги: #новорічна курка, #новорічні страви, #що приготувати з курки на новий рік
Коментарі