Під час підготовки до Нового року кухня наповнюється святковим настроєм. Кухонні шафи відкриваються, щоб вийняти посуд, і готуються апетитні закуски та салати. Заздалегідь обирається дизайн скатертини та прикрас, які підкреслять смакові якості страв. Новорічний декор повинен бути барвистим та веселим.
Навіть гарячі страви обираються відповідно до символу року. На святковому столі обов'язково мають бути присутні вогняні відтінки. Різні варіації оранжевого, червоного та бордового підійдуть для створення новорічної атмосфери. Салат можна заправити соусом червоного кольору, а м'ясо можна прикрасити часточками томатів. Як декоративні елементи можна використати фігурні свічки у формі новорічного символу, тарілки з кольорового скла, різні гірлянди та статуетки.
Щоб не витрачати багато часу на кухні, можна приготувати нескладні страви на Новий рік. Новорічні рецепти з фотографіями та покроковими інструкціями допоможуть вам вибрати блюдо, яке легко приготувати. Навіть початківці-кулінари зможуть створити справжні шедеври. Усі страви, перераховані в цій статті, смачні та досить прості.
Варіативність закусок
Шинка та сир у нарізці - це звичайна закуска на будь-якому застіллі. Але щоб здивувати своїх гостей, можна підготувати щось нестандартне. Наприклад, готувати мариновані овочі, виготовляти різноманітні канапки або запіканки з сиром та ковбасою. Це не тільки виглядає ефектно, але і надає більш насичений смак.
Пікантні м'ясні страви
Додавання прянощів у страви може зробити їх незабутніми. Замість того, щоб купувати готові суміші прянощів у магазині, можна зробити свою власну. Вона буде не тільки смачнішою, але й більш природною. Для використання можна вибирати свіже м'ясо з різноманітними спеціями та травами. Приготування м'яса на грилі або у духовці також може стати чудовою ідеєю для того, щоб порадувати своїх гостей.
Французькі котлети
Ця страва завжди викликає позитивні емоції з дитинства. Французька кухня завжди була актуальною і не піддається тенденціям моди. Котлети можна легко і швидко приготувати, тому вони чудово підходять для новорічного столу.
Щоб приготувати цю страву на 4 порції, вам знадобляться наступні інгредієнти:
500 г свинячої вирізки;
Суміш спецій "Прованс", сіль і червоний перець;
1 чайна ложка гірчичного порошку;
1 столова ложка меду;
2/3 склянки майонезу або жирної сметани;
100-200 г твердого тертого сиру;
2 столові ложки рослинної олії.
Технологія приготування наступна:
Промийте свинячу вирізку під струменем води та просушіть її.
Розріжте м'ясо на порційні шматки. Ножем проведіть розрізи поперек волокон. Шматочки м'яса мають бути товщиною не більше 3 см.
Заверніть шматочки м'яса в поліетиленову плівку та відбийте молотком.
Потім занурте шматочки м'яса в маринад на 2-3 години. Маринад можна зробити, змішавши сік лимона з приправами і медом.
Підсмажте шматочки на сковороді до появи золотистої скоринки.
Розкладіть шматочки на пекарському листі, полийте майонезом та посипте тертим сиром.
Після цього випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин.
Французькі котлети подають з листочками салату, збризканими соком лимона.
Корисні овочі
Комбінація низькокалорійного м'яса та овочів завжди буде смачною. Якщо віддаєте перевагу символу року, який має червоний колір, то варто обирати овочі такого самого кольору. Шанувальникам гастрономії сподобається смачне французьке м'ясо з томатами.
Для того, щоб приготувати це блюдо на трьох осіб, вам знадобляться наступні продукти:
Свиняча вирізка - 450 грам
Два великих помідори
Дві цибулини
Дрібно нарізана зелень - 35 грам
Яблучний оцет - 35 мілілітрів
Прянощі та сіль
Спосіб приготування наступний:
Нарізати цибулю кільцями та замаринувати в теплій воді з оцтом.
Нарізати помідори на рівні пласти.
Розрізати свинячу вирізку на тонкі пластинки завтовшки трохи більше 2 сантиметрів.
Відбити кожен шматочок молотком, а потім посипати приправами.
Змастити форму для випікання олією. Покласти всередину шар м'яса, поверх висипати мариновану цибулю та помідори. Полити шари майонезом, посипати зеленню та сирною крихтою.
Запікати протягом 40 хвилин при температурі 180°С.
Подавати гарячим, прикрасивши свіжими овочами на стілі. Виходить смачний м'ясний багатошаровий пиріг. Гості можуть самі покласти шматочок у тарілку або попросити господарку вечора.
М'ясний рулет – один з найулюбленіших страв у багатьох ресторанах. Ця соковита та ніжна страва завжди викликає бажання поласувати її. І хоча вона доступна у багатьох закладах громадського харчування, варто зазначити, що можна легко приготувати її вдома. Найбільш популярні рецепти м'ясного рулету можуть бути корисними для тих, хто бажає спробувати щось нове та незвичайне.
Рулет "Таманський" – це апетитна та незвичайна страва, яка приготовлена з двох видів м'яса. Цей рецепт розрахований на шість порцій, але його можна з легкістю адаптувати під свої потреби.
Для приготування рулету знадобляться наступні інгредієнти:
Фарш з яловичини з додаванням свинини – 700 грам.
Свинячий бекон – 400 грам.
Подрібнена цибуля – 1 шт.
Розмелені пшеничні крекери – 10 штук.
1 яйце.
Приправа "Перець Чилі".
Спеції для м'ясних страв та сіль.
Соус для барбекю.
Для приготування рулету необхідно змішати фарш з цибулею, вбити яйце та додати приправи та соус. Потім додайте крохмаль від крекерів і знову перемішайте. Наступним кроком є викладання смужок бекону на пласку вогнестійку ємність, дно якої має бути вкрите папером для випікання. Потім потрібно викласти фарш на бекон та рівномірно розподілити його. Полотно, що вийшло, складають у рулет та зав'язують ниткою.
Картопля - надзвичайно різноманітний овоч, який можна використовувати для створення широкого спектру страв, починаючи від простих обідніх блюд і закінчуючи вишуканими стравами для святкових заходів. Цей універсальний овоч відомий своїми смачними гарнірами та може задовольнити потреби навіть тих, хто не споживає м'ясо, завдяки безлічі овочевих закусок, що можна приготувати з ним.
Однією з найбільш популярних страв з картоплі та м'яса є запечена курка з картоплею. Багато кулінарних видань представляють фотографії цієї страви, які не можуть залишити байдужим жодного гурмана. Це простий рецепт, який може приготувати будь-хто вдома, а для цього потрібно зібрати всі необхідні інгредієнти:
1 кг бройлерської курки;
7 середніх картоплин;
1/4 склянки курячого бульйону;
1 лимон;
50 мл білого вина;
2-4 зубчики часнику;
1/4 склянки олії;
різні приправи.
Вистачить на 4 порції.
Курку необхідно промити і очистити від пір'я. Потім потрібно натерти шкірку лимонним соком та спеціями, а половину лимона поставити всередину птиці. Потім необхідно зв'язати ніжки джгутом. Ємність для запікання необхідно змастити оливковою олією, покласти скибочки бекону на дно і на них покласти курча грудкою вниз. Далі потрібно нарізати картоплю, потім довести її до кипіння в окремій посудині. Потім додати підварену картоплю.
Низькокалорійна птиця
Багато людей, які займаються худненням або ведуть здоровий спосіб життя, включають у своє меню курячі грудки. Дієтичне біле філе містить багато мінеральних речовин і при цьому не містить багато калорій. Для різноманітності та збагачення різноманітних новорічних страв, м'ясні страви можна приготувати з сирими або тушкованими овочами.
Для святкового столу на Новий рік можна запастися куркою з болгарським перцем. Цей продукт можна подати як окрему страву або використовувати як заправку до інших страв. З однієї курки можна зробити одразу п'ять порцій.
Для приготування курки з перцем потрібно мати такі інгредієнти:
три курячі грудки;
один болгарський перець;
скибочки сиру "Моцарелла" та "Сулугуні" - 50 гр.;
вершкове масло - 50 гр.;
іспанська шинка - 14 шт.;
тертий зубчик часнику - 1 штука;
сіль і перець;
коріандр у нарізці - 6 гілочок.
Ось як швидко і смачно приготувати цю страву:
Спочатку потрібно промити перець і видалити з нього насіння. Потім на 2-3 хвилини помістіть овоч у розігріту духову шафу. Після нагрівання шкірка легко відокремиться від м'якоті. Очищений перець нарізайте напівкільцями.
Промиті курячі грудки протріть паперовим рушником. Потім розріжте на дві половинки, заверніть у поліетилен і відбийте їх.
Різдвяний птах з мигдалем та сухофруктами
Фрукти часто використовують у кулінарії для приготування м'ясних страв. Яблука містять кислоту, яка допомагає пом'якшити м'ясні волокна, а сушені сливи надають характерного смаку. Смажена птиця має пряний аромат та золотистий колір.
Ось список інгредієнтів, які необхідні для приготування цієї страви:
курка - 1 кг
яблука - 500 г
сухі сливи - 100-200 г
мигдаль - 50 г
сметана - 150 г
різні спеції
Ось як приготувати цю страву:
Промити курячу тушку та фрукти.
Залити сухофрукти гарячою водою та залишити на 10 хвилин.
Нарізати яблука та сухі сливи на дрібні шматочки.
Перемішати 2/3 сметани з різними спеціями та додати нарізані яблука та сухі сливи.
Наповнити внутрішню порожнину курки отриманою масою.
Намазати птаха рештою сметани та залишити маринуватися на 1 годину.
Запікати курку на відкритому таці в духовці при температурі 180oC. Птаха потрібно періодично поливати соком, що стікає вниз.
Щоб уникнути пересмажування м'яса, птаху рекомендується обгорнути фольгою.
За 5-10 хвилин до готовності температуру збільшують ще на 20°С.
Перед подачею на стіл видаляють джгути з курки та витягують фруктову начинку, яку розкладають по краях тарілки.
Коментарі